Talvisodan ihme, Taipaleenjoki - ooppera

OperArtilla ja Vaara-Kainuun matkailuyhdistyksellä on kahden vuoden projekti, jossa tarkoituksena on ensin tuottaa Suomussalmelle Pe 2.7.2021 klo 18:00 Ilkka Kuusiston säveltämä, ja Panu Rajalan teksteihin tehty Taipaleenjoki - ooppera. Oopperan ensi-ilta esitetään Suomussalmen kesäteatterissa, jonka jälkeen se lähtee kiertämään Suomen suurimpia saleja.

Pe 2.7.- 4.7.2021, ja ooppera kiertää syksyn aikana Suomen suurimmissa saleissa. Kiertue päättyy Finlandiatalolle La 27.11.2021. Suomusalmen kantaesitykseen odotetaan tuhansia matkailijoita, ja oopperan ystäviä.

Kyseistä oopperaa on esitetty viimeksi 10v sitten Ilmajoen musiikkijuhlilla suurella menestyksellä. Oopperan ohjaa Juulia Tapola, ja sen solisteina ovat mm. Jaakko Kortekangas, Jyrki Anttila, Hedvig Paulig, Tiina Maija Koskela, sekä Joonas Asikainen. Musiikista vastaa ammattilaisista koottu 10 henkinen orkesteri. Kapellimestarina tulee toimimaan Mikk Murdvee. Taipaleenjoki - oopperan lavastaa Jari Jalonen.

Kohti Raatteen Tie - oopperaa 2022

Kaksivuotisen projektin päätavoite on tuottaa täysin uusi ooppera Suomen merkittävimmistä sotahistorian tapahtumista; Raatteen tien taisteluista. Olemme saaneet työryhmäämme mukaan libreton kirjoittajaksi ansioituneen Panu Rajalan, jonka viimeisen teos on ollut Franz Emil Sillanpäästä kertova ooppera. Teoksen säveltäjäksi on valikoitunut suomalainen oopperasäveltäjä Uljas Pulkkis. Pulkkis on vakiinnuttanut asemansa yhtenä suosituimpana nykysveltäjänä Suomessa. Hän sävelsi Ilmajoen musiikkijuhlille Urho Kekkosesta kertovan oopperan kausille 2013 & 2014. Näillä merkittävillä teoksilla on tarkoitus myös tehdä lisää tunnettavuutta Kainuun alueen eri nähtävyyksiin ja tapahtumiin. Haluamme osaltamme olla vaikuttamassa Kainuun matkailun kehittämiseen näillä suurilla tuotannoilla. Raatteen tien taistelut kiinnostivat aikoinaan myös ulkomaista lehdistöä, ja uskomme tämän teoksen tulevan huomioiduksi myös rajojemme ulkopuolella. Ooppera saa maailman ensi-iltansa Suomussalmella heinäkuussa 2022

Molemmissa teoksissa pyritään käsittelemään sotaa; ei niinkään sankaritarinoina, vaan kuvaamaan sodan raadollisuutta, sekä epäinhimillisyyttä kunnioittamalla myös sodan toista osapuolta.

Oopperan ohjaaja, sekä solistit julkaistaan maaliskuussa 2021.

RYHMÄMYYNTI ESITYKSIIN KÄYNNISSÄ

Varaa paikat Suomen odotetuimpiin oopperaproduktioihin ryhmällesi kätevästi OperArtin ryhmämyynnin kautta:

Hoppe@operart.fi / 044 977 6257 

Liput +10hlö ryhmille 65,50€/58,50€

Liput +40hlö ryhmille 62,50€/55,50€

 

Varaukset tehdän ennakkoon, ja vahvistetaan 5vk ennen esityspäivää. Lippujen toimituksesta sovitaan erikseen. Pyydämme ottamaan yhteyttä 8vk ennen esitystä ryhmänne kasaantumisen väliaikatietojen tiimoilta.